2012-01-09 11:27 | 0 kommentarer

Ja eller i alla fall i 4 dagar.

Åkte i tisdagskväll och kom hem igår, söndag. Jagade onsdag-lördag och sen tränade jag med Cula lördagkväll och söndag. Full fart i riktig hundanda!
Kommer dra jakterna lite kort för varje dag.

Onsdag så hittade Lattja en fin kronhjort, 12 taggare, som hon stötte iväg kanske 100m innan hon kom tillbaka. Ingen mera viltkontakt den dagen.
På kvällen åkte jag till Vällingby och tränade med Cula, Ädel hängde på.  

Torsdag börjar hon i första drevet att hitta tre grisar som hon stöter iväg 100m sen kommer hon tillbaka.
Andra drevet så hittade hon och en karelar tik en gris som Lattja hängde på i 30 min, sen kom hon tillbaka.
I sista drevet så stod Lattja och en kopov och skällde på ett berg ner i en tätning. Det märktes på skallen att de inte riktigt visste var grisarna var. Så kopovens husse följde med hundarna närmare och sen så skrämde han upp dom ur deras lega. Det var en sugga med en massa rödgrisar som låg där och tryckte. Kopoven for med suggan och Lattja med en rödgris. Hon var borta 20 min. Jag fick e rödgris på 5 m, men tyvärr var det en sån dag där vi hundförare inte fick skjuta.
När hon kommit tillbaka så fortsatte vi att gå. Efter ett tag så började Lattja att skälla igen, då hittade hon en gris som hon och kopoven drev i pass där den sköts. En galt på 80kg! Då var matte stolt  Hon jagade på riktigt bra. Hon håller inte i allt för länge och så märktes det att hon på slutet tyckte det var riktigt kul att leta efter gris! Hon har en viss respekt för dom och håller sig på avstånd, vilket bara är bra.

Fredag så jagade vi dovhjort med beagle först. Sen vart det grisjakt. Lattja och en annan hund for iväg med troligtvis gris ur såten, sen blev det inge mer den dagen.

Lördag var det älgjakt som stod på schemat! Men det märktes att Lattja var rätt mör efter 3 dagars jakt. Så hon sökte inte ut mer än nödvändigt. I första drevet fick hon troligen tag på älg som for ur drevet. Hon hängde inte på så länge, sen släppte hon och kom tillbaka. Ingen mer viltkontakt vad jag vet i första drevet. 
I andra så gick det lite bättre, hon sökte inte ut så mycket. Men när vi närmade oss ett hygge så vädrade hon och for iväg. Sen såg jag hur hon stod på hygget och funderade och vädrade upp mot ett berg. Jag gick lite närmare henne och då sprang hon fram till bergskanten och började skälla upp mot berget, då förstod jag att det var gris. Jag gick och stöttade henne så hon for över på andra sidan där hon fick fart på 2 grisar, hon hängde på dom ca 600m innan hon kom tillbaka. Efter det så vart det mer fart på henne i söket! Lite längre fram inne i en tätning, började hon skälla igen, gris tänkte jag direkt. Men efter ett tag så skymtar jag något som kommer springandes, ett rådjur    När hon kom i rådjuretsspår så ropade jag på henne, så kom hon och vi kunde fortsätta vår "vandring". Hon fick även en ko med kalv på benen, men de hade sprungit i sken förbi en passkytt så de klarade sig. Hon hängde inte på länge alls, vilket bara var bra.
Under andra drevet så vart hon hallt, och jag kollade på tassen och drog då ur ett 2cm långt barr i trampdynan, inte undra på att hon halltade då... Sen så märkte jag att hennes sår gått upp, så nu blir det att ta det lugnt ett tag så det får läka.

Hundträningen med Cula gick riktigt bra! Skyddsträningen går riktigt fint och hon utvecklas väldigt mycket för varje gång! Så kul att se  Lydnadsträningen går också framåt, hon är  duktig! De är duktiga båda två!

Nu längtar jag tills nästa gång vi ska iväg, få se när det blir! 

Har även fått resultatet på senaste jaktprovet, såg bra ut trots att vi inte fick några älgar att stå den gången. Men 35 poäng och 10 på vilja att förfölja flyende älg, är jag ändå nöjd med 

//T


2012-01-03 11:04 | 0 kommentarer

På mer jakt till Nyköping! Få se hur det går den här gången.
Blir jakt iaf onsdag och torsdag, få se om det ev även vart jakt på fredagen med. Så mer information kommer efter helgen! 

Hoppas ni får en trevlig helg med mycket jakt! 

Vill även passa på att önska er alla en god fortsättning på det nya året! 

//T

«januari 2012»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arkiv
2016
2015
2014
2013
2012
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010